Уряд перевищує повноваження в питанні з "Нафтогазом" - Рахункова палата

Четвер, 16 липня 2009, 16:03

Голова Рахункової палати України Валентин Симоненко звинувачує уряд у перебиранні функцій Верховної Ради в питанні збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України".

Про це Симоненко сказав на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ця постанова (постанова Кабміну від 8 липня про збільшення статутного капіталу НАК) - це прямий обов'язок, насамперед, Верховної Ради, яка затвердила статутний фонд на 2009 рік 20 млрд. грн. І чітко розписала напрямки, за якими повинні бути витрачені ці кошти", - сказав він.

Як повідомлялося, 8 липня Кабінет міністрів ухвалив рішення про збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" на 18,6 млрд. грн. - до 24,2 млрд. грн.

Симоненко також зазначив, що для збільшення мінімального рівня заробітних плат в Україні необхідно виділити з державного бюджету України суму в 29 млрд.грн.

"Цифри, названі Партією регіонів - 15,6 млрд. грн ..., урядом - 46,6 млрд. грн. Я зовсім офіційно заявляю, і ті не праві, і ті не праві. Принципово це 28, 4 млрд. грн., максимум - 29 млрд. грн.", - сказав Симоненко зазначивши, що "реальних грошей у бюджеті для цього немає".

Крім того, голова Рахункової палати наголосив, що в Україні прямо порушують соціальні права пенсіонерів і працівників бюджетних сфер, так як "мінімальний прожитковий мінімум на сьогоднішній день вище мінімальної зарплати на 20%".

Реклама:



 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: