Ющенко хоче бачити план фінансового оздоровлення "Нафтогазу"

П'ятниця, 5 червня 2009, 15:40

Президент Віктор Ющенко вимагає від Кабінету міністрів надати план стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Про це на брифінгу заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє агентство "Українські новини".

"Президент вимагає надати дуже чіткий план виходу з цієї фінансової ситуації", - сказав він.

При цьому він зазначив, що основною причиною нинішнього становища "Нафтогазу" є реформа газового ринку, що не відбулася, яка полягає в збільшенні цін на газ для окремих категорій споживачів, а також підписані 19 січня невигідні для України газові контракти.

Реклама:

Соколовський підкреслив, що Кабінет міністрів усунув від вирішення проблеми з оплатою травневих поставок газу.

Як повідомлялося, Ющенко доручив Національному банку організувати видачу Ощадбанком "Нафтогазові" кредиту  для розрахунку з російським "Газпромом" за поставлений у травні природний газ.

19 травня міністр палива й енергетики Юрій Продан заявив, що "Нафтогаз" повністю обслуговує свої кредити й у цій частині фінплан коригувати недоцільно.

Раніше Ющенко доручив Кабміну представити новий фінплан "Нафтогазу" до 28 травня.

У березні уряд затвердив фінплан "Нафтогазу" на 2009 рік із профіцітом 3,8 млрд. гривень.

Цей профіцит не враховує коштів, необхідних для закачування природного газу в підземні сховища на опалювальний період 2009-2010 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!