Четвертий транш кредиту МВФ для України запланований на листопад

Середа, 3 червня 2009, 12:23

Міжнародний валютний фонд виділить Україні четвертий транш кредиту stand by розміром 2,5 млрд. SDR (близько 3,9 млрд. дол.) в разі успішного завершення третього перегляду програми у листопаді 2009 року.

Відповідний оновлений графік виділення коштів МВФ оприлюднив у середу на своєму веб-сайті, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Раніше передбачалося, що четвертий транш буде виділено в серпні і становитиме 0,75 млрд. дол., тоді як на листопад було заплановано п'ятий транш розміром 2 млрд. дол.

Оновлена програма співробітництва передбачає, що третій транш розміром 2,125 млрд. SDR повинен бути виділений за підсумками запланованого на червень другого перегляду.

Для отримання четвертого траншу Україна повинна, зокрема, прийняти поправки до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або оголошення його банкрутом", які б полегшили можливості досудової санації і знизили рівень надмірних зобов'язань.

Крім того, з кінця вересня повинна бути почата публікація детальної інформації про банки, зокрема якості активів та зобов'язань, власників.

Надалі передбачається, що п'ятий-восьмий транші складуть по 375 млн. SDR кожен і будуть виділятися за підсумками щоквартального перегляду програми.

При цьому передбачається, що надходження шостого-восьмого траншів буде залежати від виконання кількісних і структурних критеріїв, які будуть затверджені в ході третього перегляду програми.

Як повідомлялося, МВФ затвердила кредитну програму stand by для України загальним обсягом 11 млрд. SDR на початку листопада минулого року і тоді ж виділив перший транш по ній у розмірі 3 млрд. SDR.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: