Польща виділить мільярд на модернізацію аеропортів до 2012 року

Субота, 27 червня 2009, 16:24

Уряд Польщі має намір виділити на модернізацію існуючих у країні аеропортів більш як 1,1 млрд. доларів (за курсом 3,2 злотих за долар) до 2012 року.

Польський ринок авіаперевезень, незважаючи на кризу, входить до 15 ринків світу, що найбільш швидко розвиваються, повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на видання Gazeta Prawna.

Модернізація здійснюється, зокрема, в рамках підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"У 2012 році під час чемпіонату Європи з футболу ми прийматимемо особливо великий потік пасажирів", - сказав виданню міністр інфраструктури Цезарій Грабарчик, назвавши головним завданням збільшення пропускної спроможності аеропортів.

Реклама:

Міністр зазначив, що УЄФА позитивно оцінює модернізацію польських аеропортів, і висловив надію, що подальші оцінки також будуть позитивними.

Він запевнив, що робитиме подальші кроки для розвитку менших аеропортів, зокрема, в Лодзі та Бигдощах.

Як пише видання, розвитку ринку авіаперевезень в Польщі сприяє значна кількість так званих "лоукостів", серед яких угорська Wizzair, яка з минулого року почала працювати і в Україні.

За даними газети, тільки в аеропорту в Катовіце (на півдні Польщі) Wizzair у 2008 році перевезла 1,4 млн. пасажирів із 2,5 млн. загальної кількості чоловік, які скористалися послугами цього аеропорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: