Тимошенко націлилася виграти ще один тендер

Вівторок, 23 червня 2009, 14:41

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко розраховує на розширення економічного співробітництва з Індією, зокрема у військово-транспортній сфері.

Про це вона заявила під час зустрічі з послом Індії Дебабратом Сахою, з яким провела церемонію обміну контрактами на модернізацію 118 літаків Ан-32, поставлених до Індії 25 років тому, повідомляє агентство "УНІАН".

Тимошенко зазначила, що контракт на модернізацію цих літаків довгостроковий і в умовах кризи він є позитивним чинником для поліпшення економічної ситуації.

Вона уточнила, що загальна сума контракту становить 3,5 млрд. гривень.

Реклама:

"Цей контракт достатньо довгостроковий, і він передбачає модернізацію поступово всіх 118 літаків Ан-32, які є сьогодні в Індії", - сказала прем`єр-міністр.

Тимошенко повідомила, що в модернізації літаків візьмуть участь 9 українських підприємств, зокрема АНТК ім. Антонова і "Мотор-Січ".

Крім того, вона заявила, що Україна сподівається виграти тендер на постачання до Індії українських літаків Ан-74.

Також під час зустрічі з послом Індії Тимошенко звернула його увагу на новий український пасажирський літак Ан-148.

Як повідомлялося, Україна уклала контракт з Індією на ремонт і модернізацію 105 військово-транспортних літаків Ан-32 на суму понад 300 млн. доларів.

Домовленість про модернізацію великої партії транспортників було досягнуто за результатами міжнародного тендеру, який Київ виграв у лютому 2009 року.

Крім того, ВАТ "Мотор-Січ" проведе модернізацію двигунів 105 літаків Ан-32 для Військово-повітряних сил Індії в рамках окремого контракту вартістю близько 150 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: