Депутати не хочуть відмовлятись від "пивних мільйонів"

Понеділок, 22 червня 2009, 16:27

Не виключено, що найближчим часом Верховна рада розгляне закон, який передбачає підвищення ставок акцизного збору на пиво, але вже в новій редакції.

Про це на брифінгу у понеділок заявив заступник голови Верховної ради, народний депутат від БЮТ Микола Томенко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Сьогодні ми обговорювали, як нам рухатися в контексті вето президента на наші "пивні мільйони". Вихід в тому, що Верховна рада буде розглядати цей законопроект, і, швидше за все, це буде нова редакція", - сказав він.

Томенко зазначив, що акциз на пиво, швидше за все, скасовано не буде.

Реклама:

Більш того, депутат особисто буде наполягати на підвищенні акцизу на так званий "шмурдяк" (напій, до складу якого входить вода, спирт невиноградного походження, цукор, барвники, емульгатори та ароматизатори).

За його словами, додаткові кошти будуть спрямовані на охорону здоров'я, культуру.

Як повідомлялося, 3 червня Верховна рада ухвалила закон. Згідно з яким ставка акцизного збору на пиво повинна була бути підвищена з II півріччя 2009 року майже удівічі (до 60 копійок за літр), проте президент Віктор Ющенко ветував документ.

Додаткові кошти від підвищення акцизу на пиво депутати мали намір направити, серед іншого, на утримання свого апарату (97 млн. гривень), а також частину коштів - на забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет, створення музейної експозиції Шевченківського національного заповідника в Каневі "Будинок-музей Т. Г. Шевченка" та інше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: