У Тимошенко хочуть передати "Нафтогазові" ще й ТЕЦ

П'ятниця, 12 червня 2009, 19:24

Кабінет міністрів має намір доручити Міністерству палива та енергетики, Фонду державного майна (ФДМ) і НАК "Енергетична компанія України" передати до статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" пакети акцій чотирьох державних теплоелектроцентралей (ТЕЦ).

Таке доручення міститься в проекті постанови Кабінету міністрів "Про затвердження заходів щодо стабілізації фінансового стану" Нафтогазу України ", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно документом, в управління "Нафтогазу України" пропонується передати пакети акцій ВАТ "Дніпродзержинська ТЕЦ", ВАТ "Харківська ТЕЦ-5", ВАТ "Херсонська ТЕЦ" і ВАТ "Одеська ТЕЦ".

Проект постанови також передбачає продаж на відкритих аукціонах об'єктів соціально-культурного призначення, а також інших основних фондів та активів, не пов'язаних з профільною діяльністю "Нафтогазу України" і його дочірніх підприємств з видобутку, переробки та транспортування вуглеводнів.

Реклама:

Крім того, у проекті постанови міститься норма про надання держгарантій за зобов'язаннями "Нафтогазу України" на закачування газу в підземні сховища (ПСГ) та на реалізацію інвестпроектів з облаштування Субботінского, Одеського та Безіменного родовищ на шельфі Чорного моря.

У проекті постанови також містяться раніше озвучені першим заступником голови правління НАК Ігорем Діденко ініціативи про збільшення статутного капіталу "Нафтогазу України" на 18,6 млрд. гривень і направлення цих коштів на погашення заборгованості за кредитами перед Ощадбанком, а також надання державному холдингові і його дочірнім підприємствам розстрочки по оплаті суми податкових зобов'язань, які виникають у 2009 році, терміном на 60 місяців.

Документ також містить норми про встановлення на законодавчому рівні з 2010 року для підприємств НАКу нульової ставки рентної плати за транзит природного газу і його видобуток.

Як повідомлялося, раніше глава Мінпаливенерго Юрій Продан повідомив, що до програми щодо стабілізації фінансового стану держхолдинга включений пункт про передачу в управління "Нафтогазу України" приналежних державі газорозподільних мереж, які експлуатують газопостачальні підприємства (міськ-і облгази).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: