Рада обмежила терміни затвердження результатів розміщення цінних паперів

Четвер, 11 червня 2009, 20:26

Емітент зобов'язаний у 60-денний термін з дня завершення розміщення цінних паперів, який вказаний в проспекті емісії таких цінних паперів, затвердити результати розміщення.

Такі поправки до закону "Про цінні папери та фондовий ринок" прийняла в четвер Верховна Рада 353 голосами при необхідному мінімумі 226 голосів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як пояснив член Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) України Сергій Бірюк, відсутність такого обмеження приводила до фактів зловживань з боку емітентів.

За його словами, закон також розширює дію норми про обов'язкове надання в ДКЦПФР звіту про розміщення в 15-денний термін після реєстрації статуту або змін до нього на всі цінні папери, тоді як раніше ця норма діяла тільки відносно акцій.

Реклама:

Член комісії також підкреслив, що прийняті поправки внесли до закону положення про зобов'язання емітента повернути гроші інвесторам у встановлені терміни ДКЦПФР у разі визнання емісії недійсною або незатвердження у встановлені терміни результатів розміщення цінних паперів або змін до статуту.

До закону внесено також ряд інших уточнень, зокрема, про існування цінних паперів одного випуску тільки в одній формі (при цьому неемісійних - виключно у документарній формі), про зобов'язання емітента обрати одну форму існування акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: