НБУ виділить 1 мільярд на добудову житла

Четвер, 11 червня 2009, 15:53

Національний банк (НБУ) готовий виділити 1 млрд. грн. з метою реалізації програми щодо завершення будівництва житлових об'єктів в Україні з рівнем готовності від 70%.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро Ісаєнко на прес-конференції в Києві в четвер, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"У Національного банку з'явилися монетарні можливості для виділення цих коштів у розмірі 1 млрд. грн. Президент провів нараду з представниками Міністерства фінансів, Ощадбанку, Національного банку та Міністерства регіонального розвитку та будівництва, на якому було прийняте рішення починати цю програму і виділити перші грошові кошти для того, щоб запустити пілотні об'єкти", - сказав він.

Ісаєнко не уточнив, чи буде Ощадбанку виділено весь мільярд гривень, однак додав, що на розрахунковому рахунку цього банку вже є 50 млн. грн., які перерахував Нацбанк.

"Ощадбанк має сьогодні на розрахунковому рахунку 50 млн. грн., що з коштами населення - 66,5 млн. грн.", - додав він.

Як зазначив заступник міністра,ці 50 млн. грн. не є коштами від продажу облігацій Державної іпотечної установи (ДІУ).

"Це ще не гроші за продані облігації ДІУ. Продаж облігацій відбудеться, швидше за все, на наступному тижні. Тому що, щоб їх продати, потрібно отримати дозвіл від Кабінету міністрів, якого на сьогоднішній день ще немає", - сказав він.

За словами заступника міністра, що залишилися 950 млн. грн. на реалізацію програми завершення будівництва, Нацбанк повинен виділити наступного тижня.

Ісаєнко також відзначив, що в п'ятницю, 12 червня, Мінрегіонбуд має затвердити заявки забудовників на участь у конкурсі з елементами аукціону з визначення об'єктів, на завершення будівництва яких буде надана державна допомога.

"З 450 об'єктів, за винятком Києва та Київської області, було відібрано 121, які будуть брати участь в конкурсі з елементами аукціону. І завтра, швидше за все, ми затвердимо ті заявки, які нам повинні будуть дати забудовники, і розпочнемо цю програму", - сказав заступник міністра.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: