Ющенко доручив перевірити приватизаційний список Тимошенко

Четвер, 28 травня 2009, 13:20

Президент доручив Генпрокуратурі перевірити на відповідність чинному законодавству розпорядження уряду щодо переліку господарств, які підлягають продажу.

Про це йдеться у листі президента Віктора Ющенка на адресу генерального прокурора Олександра Медведька.

Ющенко нагадує, що розпорядженням Кабінету Міністрів від 3 грудня 2008 року № 1517-р затверджено переліки господарських товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій (частки) яких підлягають продажу та підготовці до продажу в 2009 році.

"Звертаю вашу увагу на те, що рішення уряду щодо приватизації окремих підприємств, включених до зазначених переліків, не відповідає вимогам чинного законодавства", - зазначає Ющенко.

Реклама:

Так, ВАТ "Науково-виробничий комплекс "Київський завод автоматики імені Г.І. Петровського", Мукачівський завод "Точприлад", Феодосійська суднобудівна компанія "Море" та Херсонський державний завод "Палада" забезпечують обороноздатність держави, виготовлення і ремонт зброї, військової техніки, тобто є підприємствами, що відповідно до статті 5 Закону України "Про приватизацію державного майна" не підлягають приватизації, нагадує президент.

"Відкриті акціонерні компанії "Турбоатом", "Науково-дослідний інститут атомного та енергетичного насособудування", "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго", "Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" належать до підприємств паливно-енергетичного комплексу, приватизація яких відповідно до рішення РНБО від 15 лютого 2008 року має відбуватися після затвердження Кабінетом Міністрів програм розвитку стратегічних галузей економіки",- зазначає Ющенко.

"Враховуючи викладене, прошу перевірити відповідність розпорядження Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 року № 1517-р вимогам чинного законодавства, за наявності підстав вжити необхідних заходів реагування", - наголошує президент.

Про результати генпрокурор має поінформувати президента особисто.

Як відомо, кілька днів тому Ющенко скасував свій указ про зупинення дії розпорядження уряду. Перед цим КС відмовився розглядати подання президента про неконституційність цього розпорядження уряду.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: