"Нафтогаз" знову спробує позбутися "УкрГаз-Енерго"

Середа, 27 травня 2009, 10:21

У четвер в Київському апеляційному господарському суді відбудеться чергове засідання по справі про ліквідацію СП "УкрГаз-Енерго".

Ліквідації домагається держкомпанія "Нафтогаз України", що володіє 50% акцій газового трейдера. На думку юристів "Нафтогазу", при створенні СП були допущені порушення, пише видання "Дело".

На засіданні в четвер може бути оголошене остаточне рішення щодо майбутнього газової компанії. Це станеться, якщо Вищий господарський суд відхилить заяву "УкрГаз-Енерго" про відвід всього складу колегії нижчих інстанцій. Якщо клопотання буде задоволено, розгляд справи буде передано в інший суд.

У разі прийняття рішення про ліквідацію "УкрГаз-Енерго" головна інтрига буде в тому, чи призначить суд ліквідаційну комісію. Це одна з позовних вимог "Нафтогазу".

Реклама:

В "УкрГаз-Енерго" проти формування складу ліквідкоміссіі за пропозицією "Нафтогазу". За словами захисника СП Михайла Ільяшева, держкомпанія має намір ввести в комісію в основному своїх представників.

Своєї пропозиції щодо складу ліквідкоміссіі компанія не подала, в чому їй дорікали опоненти з уряду на останньому судовому засіданні.

"Як ми могли це зробити, якщо ми не згодні з ліквідацією "УкрГаз-Енерго" взагалі", - пояснює Ільяшев.

Якщо суд створить ліквідкоміссію, її повинні будуть сформувати акціонери на загальних зборах. При тому що вже близько двох років "Нафтогаз" і інший співвласник "УкрГаз-Енерго" - RosUkrEnergo - не можуть провести зборів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!