Мінфін США стане мажоритарним акціонером General Motors

Середа, 27 травня 2009, 09:57

Міністерство фінансів США буде мажоритарним акціонером автовиробника General Motors (GM) за підсумками реорганізації.

Уряди США та Канади будуть в сукупності володіти трьома чвертями капіталу нової компанії, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету The Washington Post.

План реорганізації, розроблений під контролем адміністрації Барака Обами, передбачає кредит GM в розмірі 30 млрд. дол. на додаток до вже інвестованих 19,4 млрд. дол. Канада готова надати близько 9 млрд. дол. в обмін на меншу частку в капіталі, за даними джерел WP.

Вперше GM звернулася за допомогою до уряду США восени минулого року. Держава надала компанії кредит на 13,4 млрд. дол., проте вже в березні автовиробник попросив у міністерства фінансів країни ще 16,6 млрд. дол.

У сумі на реорганізацію GM буде виділено близько 60 млрд. дол., що робить програму допомоги автовиробнику однією з найбільших з початку економічної кризи та однією з найбільших реорганізацій компаній в історії США.

Завданням влади є швидка реорганізація GM під контролем уряду за прикладом Chrysler. Процедура банкрутства Chrysler, започаткована 30 квітня, як очікується, може завершитися вже цього тижня.

На перетворення GM піде більше часу, в тому числі через величезну клькість представництв корпорації за межами США - General Motors працює майже в 140 країнах.

Мінфін США не планує залишатися акціонером GM надовго і брати активну участь у діяльності компанії, пише газета The Wall Street Journal.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: