Swedbank не збирається продавати бізнес в Україні

Четвер, 14 травня 2009, 20:00

Шведський Swedbank AB не веде переговори про зменшення частки в банківському бізнесі в Україні.

Про це повідомляється в прес-релізі, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Як і багато інших банків, Swedbank AB проводить консультації з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про можливі варіанти підтримки банківського сектору в Східній Європі з урахуванням нинішніх фінансових ускладнень. Тим не менш, на даний момент ні про який продаж частки нашого бізнесу в Україні чи Росії переговори не ведуться ", - повідомляється в прес-релізі банку.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на виконавчого віце-президента з корпоративного напрямку Swedbank Томаса Бектімена про те, що Swedbank має намір запропонувати ЄБРР придбати частку в українському банківському бізнесі.

За його словами, Swedbank поки не обговорював це питання з ЄБРР.

В Україні працюють два дочірніх банки Swedbank: "Сведбанк" (раніше - "ТАС-Комерцбанк") і "Сведбанк Інвест" (раніше - "ТАС-Інвестбанк").

На 1 січня 2009 року найбільшим акціонером "Сведбанку" був Swedbank (99,9991%), а "Сведбанку Інвест" - український "Сведбанк" (100%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2009 року за розміром загальних активів "Сведбанк" займав 16 місце (15,984 млрд. грн.), "Сведбанк Інвест" - 32 місце (5,488 млрд. грн.) серед 182 діючих в країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: