Президент чекає від уряду покарання винуватців за рейдерську атаку на "Квазар"

Середа, 8 квітня 2009, 14:12

Президент Віктор Ющенко сподівається, що найближчим часом уряд прийме рішення щодо звільнення з посади голови Подільської районної державної адміністрації Києва, який допустив рейдерську атаку на ВАТ "Квазар".

Про це голова держави заявив в інтерв'ю журналістам після відвідання заводу, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко повідомив, що на сьогодні закінчила роботу призначена ним комісія, яка вивчала діяльність та поведінку РДА "відповідно до законодавства в контексті захисту інтересів колективу заводу "Квазар".

"Перевірка завершена - я ознайомився з її матеріалами і сьогодні направлю ці матеріали прем'єр-міністру", - сказав президент.

Реклама:

"Сподіваюся, за кілька днів я отримаю подання від прем'єр-міністра, що голова Подільської РДА не виконав відповідних функцій і повинен бути відправлений у відставку", - наголосив Ющенко.

Водночас голова держави висловив переконання, що рейдерська атака на "Квазар" стала можливою за однієї головної обставини - "коли ціла низка державних службовців не виконала свою місію".

За словами президента, він також звернувся до Ради суддів щодо перегляду статусу судді, з фальшивого рішення якого розпочався інцидент навколо підприємства.

Ющенко висловив сподівання, що найближчим часом рішення Ради суддів буде розглянуто кваліфікаційною комісією, до якої воно вже подане.

"І ця людина буде викинута зі суддівського залу... на моє переконання, він зрадив - зрадив закону, присязі і кинув тінь на тисячі людей, які представляють суддівський корпус", - сказав президент, нагадавши, що за незаконні дії вже звільнені з посад державний реєстратор РДА та судовий виконавець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: