"Києву" знайшли покупців

Середа, 8 квітня 2009, 10:32

Власники і тимчасова адміністрація банку "Київ" ведуть переговори щодо продажу фінустанови з двома інвесторами.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, одним із претендентів виступає група компаній "ТЕКТ", другий - арабська компанія, назва якої поки не розголошується.

Зацікавленість у банку з боку двох інвесторів підтверджує тимчасовий адміністратор банку "Київ" Віктор Мироненко.

Реклама:

"Зараз є два інвестора. Я зустрічався з українськими. Було звернення від компанії "ТЕКТ" у вигляді листа до Володимира Стельмаха і тимчасового адміністратора банку "Київ" з намірами розглянути це питання ", - сказав він.

У компанії "ТЕКТ" інформацію про наміри придбати банк підтверджують.

"У нас є клієнти, які готові купити банк з нуля або ж з зрозумілими проблемами, тому ми розглядаємо близько п'яти фінустанов, серед яких і банк" Київ ", - говорить президент групи компаній "ТЕКТ" Вадим Гриб.

За його словами, придбати банк планує вітчизняна компанія, можливий також варіант участі в його купівлі групи компаній "ТЕКТ".

На даний момент "ТЕКТ" веде переговори про надання права провести перевірку банку "Київ", щоб визначити доцільність його купівлі.

"Ми готові підписати конфіденційний договір про нерозголошення таємниці, отримати інформацію і для себе вирішити - прийнятно або неприйнятно його купувати", - каже Вадим Гриб.

Переговори з іноземними інвесторами проводить власник банку "Київ" Микола Марченко. У вівторок він мав зустріч з потенційними покупцями.

"Микола Марченко сказав, що веде переговори з арабами, переговори проходять успішно, інвестори готові вкласти 900 мільйонів гривень", - говорить член ініціативної групи вкладників банку "Київ" Сергій Бахін, який був присутній на зустрічі з тимчасовим адміністратором Віктором Мироненко і власниками банку.

Однак цієї суми для оздоровлення фінустанови може не вистачити. Аудит банку закінчиться 9 квітня, але за попередніми оцінками, йому для оздоровлення необхідно удвічі більше.

"Цього тижня я отримаю діагностику незалежного інвестора, за попередніми оцінками, потрібно близько 2 мільярдів гривень", - говорить Віктор Мироненко.

Крім того, банк "Київ" подав в НБУ прохання про входження в капітал банку держави, однак на допомогу з боку уряду тимчасовий адміністратор фінустанови не сподівається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: