Передача активів банку "Київ" "Укргазбанку" застопорилася

Вівторок, 9 червня 2015, 15:39

Процес передачі активів банку "Київ" "Укргазбанку" застопорився через несподівані і неприйнятні претензій щодо активів банку "Київ" в судах.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Фізична особа-власник невеликого (280 євро) депозиту у банку "Київ" спробував зірвати процес передачі активів та завадити іншим вкладникам банку отримати доступ до своїх коштів, використовуючи для цього судову систему", - йдеться у повідомленні.

"За позовом цього вкладнику, активи банку "Київ" було заарештовано, що зробило процес передачі активів неможливим. Одночасно слід звернути увагу, що суд наклав заборону на всі активи банку "Київ", що означає також заборону на повернення решти вкладу і цьому вкладнику", - повідомляє Мінфін.

Реклама:

Як наголошується, Міністерство фінансів намагається якомога швидше вирішити проблему доступу вкладників АКБ "Київ" до своїх депозитів.

"Зокрема, за сприяння Мінфіну ще в лютому 2015 року Кабінет міністрів прийняв рішення щодо застосування до банку "Київ" спеціальної процедури, яка мала дозволити вивести банк з ринку, одночасно забезпечивши переведення депозитів його вкладників в інший державний банк - "Укргазбанк", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, завдяки застосуванню даної процедури, після передачі депозитів банка "Київ" "Укргазбанку", власники  цих депозитів - не тільки фізичні, але й юридичні особи - будуть мати повний доступ до своїх рахунків (а не лише в рамках застрахованих 200 тисяч гривень).

Нагадаємо, 15 травня адміністративна колегія Антимонопольного комітету України дозволила передачу активів банку "Київ" на користь "Укргазбанку".

Як відомо, 24 лютого Фонд гарантування вкладів фізосіб ввів тимчасову адміністрацію в банк "Київ".

Банк "Київ" заснований в 1993 році. Після кризи 2008 року банк був націоналізований. Частка Мінфіну в ньому до початку січня 2015 становила 99,9369%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: