Уряд затвердив порядок погашення боргів по зарплатах

Понеділок, 6 квітня 2009, 19:03

Кабмін затвердив порядок погашення боргів по зарплатах на 1 квітня 2009 року.

Про це говориться в Постанові Кабінету міністрів №312 від 2 квітня 2009 року, яку розміщено на урядовому сайті.

У постанові мова йде про те, що погашення заборгованості буде здійснюватися через територіальні органи Держказначейства за рахунок підтвердженої суми ПДВ, яка заявлена платником податку до відшкодування на поточний банківський рахунок, пише видання "Дело".

Даний орган буде формувати реєстр таких платників для бюджетного відшкодування у межах суми заборгованості.

Реєстр буде сформовано на підставі поданих платником податків до органів податкової служби заяви про перерахування суми бюджетного відшкодування ПДВ з наступним погашенням заборгованості і відомостей про суму заборгованості з виплати заробітної плати.

Орган податкової служби подає у територіальні органи Держказначейства висновки про суму бюджетного відшкодування ПДВ, яка не перевищує суму заборгованості.

Погашення заборгованості здійснюється шляхом перерахування сум з балансового рахунку на рахунок, відкритий у держбанку, для направлення на зарплатні платіжні картки або особисті рахунки працівників платника податків.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко зобов'язала державні підприємства виплатити борги із зарплат до 15 квітня поточного року.

За її словами, в цей день Кабінет міністрів буде розглядати стан виплат заробітних плат за перший квартал і за березень 2009 року.

Якщо заборгованість із зарплат не буде виплачена, Тимошенко вживатиме заходів щодо залучення міністрів і керівників центральних органів виконавчої влади до дисциплінарної відповідальності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!