Тимошенко домовилася з Путіним про добудову Хмельницької АЕС

Четвер, 30 квітня 2009, 15:34

Глави урядів України та Росії домовилися про спільну добудову двох атомних енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції за підсумками візиту до Росії, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Тимошенко наголосила, що для того, щоб добудувати два енергоблоки на Хмельницькій АЕС, необхідно укласти угоду з Росією про спільну кооперацію, оскільки реактори і ряд комплектуючих постачаються з Росії.

"Ми домовилися про те, що ми добудовуємо разом ці два атомні енергоблоки на Хмельницькій АЕС таким чином, що всі роботи, які будуть здійснювати російські підприємства, кредитувати буде російська сторона під посилення експорту, як це робиться в інших країнах, все, що буде поставлятися з території України для комплектації та будівництва, буде фінансуватися українським бюджетом", - сказала вона.

Реклама:

Тимошенко також підкреслила, що сторони розпочинають підготовку міжурядової угоди щодо добудови двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС, і після її підписання можна буде приступити до будівництва.

Хмельницька АЕС розташована у Хмельницькій області на лівому березі річки Горинь в місті Нетішин. Відповідно до проекту, Хмельницька АЕС повинна була складатися з чотирьох енергоблоків. Перший був введений в експлуатацію в кінці 1987 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: