Співпраця держрегуляторів провалюється з вини НБУ?

Четвер, 30 квітня 2009, 13:51

Співпраця державних органів, відповідальних за економічну ситуацію в країні, провалюється через неконструктивну позицію Національного банку.

Про це 28 квітня під час круглого столу, проведеного Міністерством економіки спільно з ПРООН, заявив голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Віктор Суслов, пише газета "Дзеркало тижня".

"Я очолюю один із регуляторів фінансового ринку - Держфінпослуг. І нам життєво необхідно мати план спільних дій із Національним банком. Ще 8 квітня я зустрівся з головою НБУ, запропонувавши хоча б створити спільну робочу групу для розробки такого плану. Відповіді нема і, наскільки я розумію, не буде, як і з цілої низки інших досить конкретних пропозицій", - відзначив чиновник.

На думку Віктора Суслова, створення будь-якого скоординованого антикризового плану за умови відсутності належної співпраці між держорганами є неможливим.

Реклама:

"Ніхто не хоче вести діалог навіть на рівні регуляторів. Тож про який план спільних дій може йтися? Такого ж спільного плану нема і в уряду з Національним банком, оскільки всі подібні ініціативи так само провалюються, наражаючись на неконструктивну позицію НБУ", - наголосив він.

Як повідомлялося, Держфінпослуг поставила Нацбанкові ультиматум: якщо через тиждень НБУ не почне реагувати на вимоги небанківських фінансових компаній по поверненню банківських депозитів, комітет обіцяє звернутися до судів і прокуратури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!