"Укргазбанк" наслідує приклад банку Жеваго

Середа, 29 квітня 2009, 10:27

Акціонери "Укргазбанку" ведуть переговори з урядом про зміну умов входження держави до капіталу фінустанови.

Зокрема, мова йде про зменшення пакета акцій, що передаються у власність держави, пише видання "Дело".

Раніше планувалося, що "Укргазбанк" передасть уряду у власність 75% +1 акція. Тепер же акціонери хочуть знизити цю планку до 60% +1 акція, ще 15% акцій фінустанови пропонується передати Кабміну в управління.

На таких умовах домовилися про рекапіталізацію акціонери банку "Фінанси та Кредит".
 
"Я цю інформацію не можу ні підтвердити, ні спростувати - процес діалогу йде на робочому рівні", - прокоментував ситуацію почесний президент і співвласник "Укргазбанку" Василь Горбаль.

За словами експертів, цілком імовірно, що переговори, як і у випадку з банком "Фінанси та Кредит", вирішать на користь діючих акціонерів "Укргазбанку", оскільки обидві фінустанови мають гарну лобістську підтримку.

"Державі непринципово володіння 75% +1 акція, вона все одно рано чи пізно буде продавати свою частку, а для поточних власників це дуже принципово. Цілком реально, що і Жеваго, і Горбаль домовляться, адже у них дуже хороші зв'язки", - стверджує аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital Андрій Пархоменко.

Реклама:

За рейтингом найбільших українських банків, який було репрезентовано "Економічною правдою", "Укргазбанк" посів 23 місце серед 27 рейтингованих банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: