Києву дозволили забезпечити кредити векселями

Четвер, 23 квітня 2009, 13:01

Київрада дозволила надавати в якості забезпечення під отримання кредиту в комерційних банках на загальну суму 1,2 млрд. грн. як нерухоме майно, так і векселя з терміном погашення до двох років.

Таке рішення Київрада прийняла на засіданні в четвер, за нього проголосували 82 депутата, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Голова профільної бюджетної комісії Київради Роман Ярошенко (фракція Блоку Миколи Катеринчука) відзначив, що "схема по векселям - найбільш прозора".

За його словами, саме вексель дає зобов'язання обов'язкового погашення по кредиту і випускається під гарантії Київської міськадміністрації.

При цьому він нагадав, що Кабінет міністрів видав постанову про порядок залучення даного кредиту.

У зв'язку з цим виникла необхідність приведення рішення Київради у відповідність до цієї постанови Кабміну, яка передбачає забезпечення кредиту за допомогою векселів.

Ярошенко також зазначив, що в якості застави під залучення кредиту для погашення заборгованості по різниці в тарифах за теплову енергію перед АК "Київенерго" може залучатися як нерухомість, так і векселі.

Разом з тим, банк звичайно приймає тільки один вид зобов'язань.

Як повідомлялося, Київрада 19 березня проголосувала за залучення кредиту на суму 1,2 млрд. грн. для відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію "Київенерго", а також для вирішення інших нагальних потреб.

В якості забезпечення кредиту Київрада дозволила передати в заставу будівлі громадського, культурного та адміністративного призначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: