Китай позитивно оцінює результати заходів з підтримки економіки

Понеділок, 20 квітня 2009, 10:31

Прем'єр Держради КНР Вень Цзябао заявив у суботу, що прийняті владою країни заходи із стимулювання економіки допомогли відновити довіру на ринку.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Швидка розробка Китаєм пакету економічних заходів вирішила низку важливих проблем в економіці, зміцнила ринок і стабілізувала очікування людей", - сказав він, виступаючи на форумі в містечку Боао китайської острівної провінції Хайнань.

Китайські офіційні особи заявляють, що економіка пройшла нижню точку уповільнення і в цьому кварталі її зростання може досягти вже 7%.

Темпи зростання економіки Китаю сповільнилися в першому кварталі до 6,1% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року проти 6,8% в останні три місяці 2008 року.

Промислове виробництво зросло в березні в Китаї на 8,3% у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року проти 3,8% у січні-лютому.

Обіг роздрібної торгівлі був в березні на 14,7% вище, ніж рік тому. Інвестиції в основний капітал зросли в березні більш ніж на 30%.

Таким чином, більша частина витрат, пов'язаних із зниженням експортного попиту, була компенсована до березня заходами з підтримки економіки.

Боаоський азіатський форум є недержавною міжнародною організацією. Щорічний форум проходив під девізом "Економічна криза та Азія: виклики та розвиток". В ньому взяли участь президенти Казахстану, Пакистану, голови урядів Китаю, Монголії, М'янми, В'єтнаму, Фінляндії, Албанії, Нової Зеландії, Папуа Новій Гвінеї, а також віце - прем'єр Таїланду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: