"Нафтогаз" не має протиріч з "Газпромом" щодо ГТС

Четвер, 2 квітня 2009, 14:03

У НАК "Нафтогаз України" немає ніяких протиріч з російським "Газпромом" з приводу стратегії та перспектив розвитку економічного співробітництва, зокрема, в контексті модернізації української газотранспортної системи (ГТС).

Про це заявив речник НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський під час Інтернет-конференції в агентстві "ЛІГАБізнесІнформ".

"У нас немає ніяких протиріч з "Газпромом" щодо стратегії та перспективи розвитку. І, безумовно, у разі звернення "Газпрому" про необхідність розширення наших потужностей, ми на економічному рівні будемо знаходити можливість і шляхи вирішення цього питання", - сказав він.

Що до можливого конфлікту між Україною і Росією, представник "Нафтогазу" закликав: "Давайте розділяти взаємини двох країн на політичному рівні і взаємини двох корпорацій - на економічному".

Реклама:

За його словами, модернізація української системи по суті справи - необхідна дія для будь-якої транзитної країни, яка має будь-яку транспортну інфраструктуру. Це стосується і автомагістралей, і продуктопроводів, нафтопроводів.

Землянський підкреслив, що НАК "Нафтогаз України" планує залучити кошти Європейського Союзу, перш за все, для модернізації ГТС, що дозволить поліпшити якість української системи і ще більше підвищити надійність транзиту російського газу європейським споживачам.

"Москва розраховувала і розраховує на зрозумілу і передбачувану позицію України в газових питаннях. НАК "Нафтогаз України" протягом останнього року намагається реалізовувати саме таку схему взаємин з ВАТ "Газпром", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!