Ющенко обіцяє, що Україна приєднається до енергетичної Європи

Понеділок, 23 березня 2009, 14:21 -

Президент Віктор Ющенко заявляє, що незабаром Україна приєднається до Договору про спільний європейський енергетичний простір.

Про це він заявив під час свого виступу на міжнародній інвестиційній конференції щодо модернізації української ГТС в понеділок.

"Вже найближчим часом Україна приєднається до Договору про спільний європейський енергетичний простір", - заявив він.

"І я переконаний, що його невід'ємною частиною стане увесь Каспійсько-Чорноморсько-Балтійський енерготранзитний простір", - додав президент.

Реклама:

"Повноцінна інтеграція нашої трубопровідної мережі до європейської енергетичної системи, повноправне входження нашої країни до Європейської енергетичної спільноти - це кроки виняткового стратегічного значення", - наголосив він.

"Стратегічна мета України - вступ до Європейського Союзу. Цей процес - неминучий, оскільки походить від самої природи Об'єднаної Європи і України", - додав Ющенко.

Він також наголосив, що модернізація української газотранспортної системи упевнить справедливий баланс інтересів між постачальниками, споживачами і транзитерами газу.

"Технологічне оновлення дозволить оптимізувати газотранспортні маршрути, що підвищить їхню комерційну привабливість", - зазначив Ющенко.

"Ми хочемо збільшити потужності системи для транспортування та зберігання газу, і для цього теж пропонуємо спільно реалізувати вигідні інвестиційні проекти", - додав він.

Ющенко наголосив, що Україна виконує свої зобов'язання відповідально і відкрито.

"Нам не вигідний жоден "туман" навколо транзиту енергоносіїв. Це використовується проти України і проти всієї європейської спільноти. Ми хочемо модернізувати газотранспортну систему, аби гарантувати якість її роботи на рівні всіх можливих світових стандартів", - наголосив він.

"Ми життєво зацікавлені, щоб споживач у режимі реального часу і простору, завжди і всюди знав, де знаходиться і яким чином переміщується куплений ним товар", - додав президент.

"Наш мета - інтегруватися в єдиний європейський енергетичний простір, щоб суттєво посилити спільні можливості - на основі прозорих, ринкових правил, які неухильно додержуються", - зазначив він.

"Ми хочемо остаточно навести порядок у цій сфері, вдосконалити її роботу, відмести будь-які корупційні схеми, прибрати найменші можливості для політичного тиску і збільшити спільну економічну вигоду", - наголосив Ющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: