Іноземні інвестори хочуть передбачуваності в Україні

П'ятниця, 13 березня 2009, 12:50 -

Інвестиційний клімат в Україні повністю залежить від дій уряду, а не від декларацій.

Таку думку висловлювали іноземні інвестори під час Українського інвестиційного саміту в Лондоні 9-11 березня 2009 року, повідомляє прес-служба компанії "Венко Прикерченская Лтд".

Джим Баун, президент компанії "Венко Прикерченская Лтд" взяв участь у цьому заході і поділився своїми враженнями від дискусій з його учасниками.

"Україна гостро потребує іноземних інвестицій, але інвестиційний клімат повністю залежить від дій уряду країни, а не від декларацій. Якщо права іноземних інвесторів грубо порушуються, закон не дотримується, а політична та економічна ситуація непередбачувана, то навряд чи можна очікувати серйозних фінансових вливань в економіку цієї країни", - відзначив він.

Інвестори пильно стежать за ситуацією навколо проекту розробки Прикерченської ділянки Чорного моря, який може стати основою майбутньої енергетичної безпеки України.

"Для них успіх даного проекту без сумнівів стане позитивним сигналом не тільки для інвестицій в розробку нових глибоководних нафтогазових родовищ, але й в інші сфери економіки, що, у свою чергу, стимулює економічний розвиток України. Час продемонструвати іноземним інвесторам, що Україна є надійним і передбачуваним партнером", - підкреслив Баун.

Президент компанії "Венко Прикерченская Лтд" також виступив з доповіддю на сесії "Енергетика", під час якої він розповів про історію підписання Угоди про розділ продукції (УРП), пояснив важливість виконання цієї угоди для майбутнього залучення інвестицій в розробку нових глибоководних нафтогазових родовищ на території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: