Україна заробить на Кіотському протоколі

Четвер, 5 лютого 2009, 16:39
 

Україна продасть Японії 50 млн. одиниць встановленої кількості AAU (одиниці вимірювання антропогенних викидів) в рамках Кіотського протоколу.

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів від 29 січня, Національне агентство екологічних інвестицій ("Нацекоінвестагентство") повинно укласти відповідний договір продажу з японською Організацією з розробки нових енергетичних і промислових технологій, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, в результаті продажу 50 млн. AAU будуть передані з рахунку України в Національному електронному реєстрі антропогенних викидів і поглинання парникових газів на рахунок зазначеної японської організації в Національному реєстрі Японії.

Як повідомлялося, Нацекоінвестагентство створене для виконання вимог Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК) та впровадження механізмів Кіотського протоколу.

За попередніми даними на осінь 2007 року, Україна може зареєструвати близько 2 млрд. AAU.

При цьому половина з них повинна бути розміщена в резервному фонді для проектів спільного впровадження.

Уряд України 30 січня 2008 року затвердив порядок визначення мінімальної ціни одиниці встановленої кількості та одиниці скорочення викидів парникових газів в рамках виконання Кіотського протоколу.

У жовтні минулого року Кабінет міністрів вперше дозволив передачу вуглецевих квот у рамках комерційних проектів спільного впровадження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: