Українські спиртовики вражають закордонних покупців боргами

Четвер, 5 лютого 2009, 12:27 -
Ліцензії на експорт етилового спирту деякими об'єднаннями-спецекспортерами були використані неефективно.

Про це йдеться у оперативній інформації держконцерну "Укрспирт", надісланій до Міністерства аграрної політики, текст якого є у розпорядженні "Економічної правди".

Станом на 01.01.2009 року є борги за зовнішньоекономічними контрактами в розрізі відвантажень спирту спецекспортерами. 

Найбільшу заборгованість має Тернопільське обласне державне об'єднання  спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, - вона складає 1,1 млн. дол.

Вінницьке облдержоб' єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості має заборгованість у 345 тисяч дол. Сумське об' єднання має боргів на 38 тисяч дол. Київське о заборгувало 539 тисяч дол.

Реклама:

"Нажаль, ми дійсно мусимо констатувати наявність певних проблем у цьому відношенні", - повідомив "Економічній правді" прес-секретар концерну Ельдар Селімов.

"Зараз ми працюємо над тим, що б виправити ситуацію з боргами об'єднань", - додав він.

"Концерном неодноразово наголошувалося на необхідності тимчасового призупинення дії ліцензій окремих об'єднань до поліпшення фінансового стану підприємств", - відзначив він.

Що стосується відвантаження спирту етилового на експорт Чернігівським ОДО, то воно здійснювало відвантаження під власну ліцензію переважно з підприємств, які не входять до його складу.

Так, з підприємств, що безпосередньо підпорядковані спиртоб'єднанню було відвантажено лише 32 тисяч декалітрів спирту, що складає 14,6 % від загального обсягу спирту, що був відвантажений спиртоб'єднанням за звітний період, - зазначено в аналітичній довідці.

Нагадаємо, 27 грудня 2008 року Уряд ліквідував обласні спиртові об'єднання і визначив концерн "Укрспирт" єдиним державним оператором експорту спирту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: