Світовий банк з Україною взялися за реанімацію ЖКГ

Середа, 4 лютого 2009, 12:34
 

Світовий банк й Україна в середу розпочали реалізацію проекту розвитку міської інфраструктури на суму 140 млн. доларів, які будуть спрямовані на реконструкцію житлово-комунального господарства.

Про це журналістам повідомив міністр із питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, передає агентство "Українські новини".

"Сьогодні ми офіційно заявляємо про початок реалізації проекту Світового банку з розвитку міської інфраструктури", - повідомив він.

За словами Кучеренка, до початку реалізації цього проекту сторони готувалися протягом 3,5 років.

Реклама:

Він також зазначив, що за 2008 рік вдалося вирішити багато процедурних питань, і на даний момент Україна повністю готова до початку реалізації проекту.

Кучеренко підкреслив пріоритетність цього проекту у зв'язку з необхідністю поліпшення енергоефективності житлово-комунального господарства й повідомив, що впровадження проекту дасть змогу заощаджувати 50 млн. доларів щорічно й, таким чином, самооплатність проекту для України становитиме не більше як 3 роки.

За його словами, конкретні капіталовкладення визначені для Одеси (35,5 млн.), Чернігова (14,8 млн.) і Івано-Франківська (7,2 млн.) на загальну суму 57,5 млн. доларів, а на розподіл решти 82,5 млн. доларів претендують близько 20 міст.

Проектом передбачається фінансування ремонтно-відбудовчих робіт у секторах водопостачання, водовідведення й утилізації твердих відходів у цих 3 містах.

Кучеренко також повідомив, що кредит надано терміном на 17 років на вигідних умовах із плаваючою ставкою на рівні 4,25-4,5%, при цьому перші 5 років є пільговими, даючи змогу не виплачувати за тілом кредиту, а обмежуватися лише виплатою відсотків.

Міністр ЖКГ констатував, що реалізація проекту допоможе істотно підвищити енергоефетивність (щонайменше на 15%) і поліпшити якість послуг, які надають ЖКГ , а також вивільнити кошти для здійснення інших пріоритетних проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: