"Турбоатом" шукає захисту в прокуратурі

П'ятниця, 27 лютого 2009, 14:40
Найбільший виробник турбінного обладнання завод "Турбоатом" (Харків) просить генерального прокурора Олександра Медведька переглянути позицію генпрокуратури в справі про законність рішень зборів акціонерів від 28 серпня 2007 року, коли гендиректором "Турбоатома" був призначений Віктор Суботін.

Про це сказано у відкритому листі заводу до генпрокурора, повідомляє агентство "Українські новини".

Відповідно до документа, на підставі позову Генпрокуратури Верховний Суд у лютому при, на думку підприємства, грубому порушенні норм Господарсько-процесуального кодексу, скасував постанови судів попередньої інстанції про законність прийнятих на зборах рішень і відправив справу в суд першої інстанції на повторний розгляд.

"Турбоатом" побоюється, що подальші рішення судів можуть бути заангажовані й просить Медведька дати правову оцінку рішенням зборів акціонерів від 28 серпня 2007, і якщо інтереси держави ними порушені не були, відмовитися від позову.

Цей лист був затверджений на зборах трудового колективу "Турбоатома" 26 лютого.

Реклама:

Також співробітники "Турбоатома" затвердили лист до Президента Віктора Ющенка (просять захистити підприємство від рейдерського захоплення), голови Верховного Суду Василя Онопенка (просять розглянути на пленумі ВС лютневе рішення про скасування рішень щодо законності призначення Суботіна) і голови Вищої ради юстиції Лідії Ізовітової (просять попередити винесення судами неправосудних рішень щодо "Турбоатому").

Як повідомлялося, 28 серпня 2007 акціонери "Турбоатома" обрали гендиректором Суботіна.

Господарський суд Харківської області в лютому 2008 відмовив "Сварог Ессет Менеджмент" у задоволенні її позову, поданого 29 серпня 2007, про визнання недійсними рішень зборів акціонерів "Турбоатома" від 28 серпня 2007.

У травні 2008 Харківський апеляційний госпсуд залишив незмінним рішення госпсуду Харківської області від 27 лютого 2008 про правочинність рішень зборів акціонерів "Турбоатома" від 28 серпня 2007.

Верховний Суд своєю постановою від 17 лютого скасував рішення судів першої інстанції про законність призначення 28 серпня 2007 року гендиректором "Турбоатома" Суботіна.

Керівництво "Турбоатома" неодноразово обвинувачувало "Сварог Ессет Менеджмент" у спробах рейдерского захоплення заводу.

2008 "Турбоатом" закінчив із чистим прибутком 41,8 млн. гривень, збільшивши чистий дохід на 40,7%, або 136 млн. гривень до 470 млн. гривень порівняно з 2007.

"Турбоатом" спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового та іншого енергетичного обладнання.

75,22% акцій відкритого акціонерного товариства "Турбоатом" належать державі, ними управляє Фонд державного майна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: