Європейський бізнес бачить в Україні "туманні перспективи"

П'ятниця, 27 лютого 2009, 13:58

Європейські експерти заявляють про "туманні перспективи" розвитку європейського бізнесу в Україні.

Про це в рамках брифінгу на міжнародному форумі "Європа-Україна" в Києві сказав екс-посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

"Якщо говорити чесно, то перспективи для бізнесу (європейського) досить туманні", - заявив він.

У той же час він підкреслив, що майбутній економічний розвиток України буде залежати від проведення модернізації на підприємствах.

"Німеччина - це країна, яка досить багато вклала в Україну, і в основному інвестиції приходили від середнього та малого бізнесу, і зараз ці компанії докладають значних зусиль для того, щоб вижити в Україні", - зазначив екс-посол Німеччини.

При цьому заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Кремер зазначив, що крім модернізації технічним обладнанням підприємств в Україні необхідно також "значно подумати про законодавство".

"Я маю на увазі, що законодавство необхідно не лише розробляти та наближати його до стандартів Європейського Союзу, але й також проводити політику з його адаптації і впровадження", - пояснив заступник міністра.

Присутній на брифінгу голова комітету з міжнародних справ Сейму Литви Аудронюс Ажубаліс заявив, що перед Україною на даний момент постає вибір: залишитися в азіатській моделі розвитку, або ж вибрати західну модель і будувати відкрите демократичне суспільство.

"Необхідно буде вибрати, так як об'єднання цих двох альтернатив приведе Україну в нікуди", - заявив Ажубаліс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: