Мінпромполітики заступилося за інвестзобов'язання Новинського

Середа, 25 лютого 2009, 13:19

Обгрунтованість додаткових інвестиційних забов'язань за ВТ "Чорноморськоий суднобудівний завод" (контролюється бізнесменом Вадимом Новинським) була підтверджена у Міністерстві промислової політики.

Про це заявив заступник голови Фонду державного майна Олександр Потімков.

"Мінпром підтвердив еквівалентність заміни забов'язань у 60 тисяч тон обробки металу на рік грошовому обсягу у 360 млн. грн., які запропонувував інвестор" .- сказав він.

"Нам і самим легше контролювати виконання інвестзабов'язань у грошовому еквіваленті, ніж у тонах металу. Важко зрозуміти, куди саме пішла та чи інша тона - чи на корпус корабля, чи - на гаражні ворота", - вважає заступник голови ФДМ.

Реклама:

За додатковими зобов'язаннями по Чорноморському суднобудівному заводу обсяг інвестицій збільшено до 80 мільйонів гривень.

"ФДМ під час перегляду інвестзобов'язань по Чорноморському суднобудівному заводу проаналізував увесь комплес", - підкреслив він.

За його словами, згідно з додатковими домовленостями, 360 млн. грн. - це еквівалент 60 тисячам тон металу, який зафіксований в цінах 2008 року.

"А ці ціни у 4 рази менші за нинішні" , - підкреслив Потімков.

"Крім того, ми домоглися прописування у додатковій угоді виплату заборгованості з відрахувань до пенсійного фонду", - заявив він.

За його словами, у інвестзабов'язаннях, підписаних з попереднім покупцем (братами Чуркіними), не було це прописано, в результаті він забов'язаний був виплачувати зарплату, але ФДМ не міг звинуватити його у невиконанні забов'язань через несплату до пенсійного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: