"Артек" животіє без грошей, поки Ющенко ділить дотації

Понеділок, 2 лютого 2009, 15:32
 

Президент Віктор Ющенко виступає за розподіл витрат на фінансування міжнародного дитячого центру "Артек" між Кабінетом Міністрів, Верховною Радою і секретаріатом президента.

Про це заявила прес-секретар президента Ірина Ваннікова на брифінгу у понеділок, повідомляє агентство "Українські новини".

"Якщо влада справді бажає допомогти міжнародному дитячому центру "Артек", було б логічно розподілити витрати порівну по 20 млн. гривень між урядом, Верховною Радою і президентом, - вважає глава держави", - сказала вона.

Ваннікова нагадала, що зараз на фінансування табору 15 млн. гривень виділяє секретаріат, а решта 45 млн. гривень покриваються за рахунок дефіциту державного бюджету.

Реклама:

Водночас Ющенко підтримує рішення уряду про початок фінансування "Артека".

Хоча, за інформацією "Економічної правди",  на 2 лютого ситуація в таборі особливо не змінилася.

"Гроші виділили на реконструкцію, апроблеми залишилися ті самі. Через борги, до цих пір включили електропостачання і не віддають борги по зарплатам.", - говорить джерело "ЕП" в "Артеку.

За його словами, люди збираються повторно виходити на мітинги.

"Також людям дуже важко добиратися на роботу, бо не функціонує службовий транспорт. Територія табору дуже велика, тому люди користуються маршрутками. І виходить, що вони викладають свої гроші, аби потрапити на роботу на якій не платять зарплатню", - скаржиться працівник табору.

Як відомо, 31 січня Кабінет Міністрів передав "Артек" від  Державного управління справами президента до сфери управління уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: