Ющенко знову запевняє МВФ

П'ятниця, 23 січня 2009, 15:32 -
 

Президент Віктор Ющенко запевняє делегацію Міжнародного валютного фонду, що для України взяті нею зобов'язання перед фондом є пріоритетними.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Під час зустрічі із головою місії МВФ Джейлою Пазарбашіоглу Ющенко запевнив її, що домовленості й зобов'язання, передбачені в меморандумі про економічну й фінансову політику, зараз є визначальними пріоритетами в стабілізації ситуації в країні.

"Ми досягли домовленостей, які дають шанс Україні досягти стабілізації - стабілізації бюджетної, фіскальної, а потім - економічної. Це непростий, надзвичайно відповідальний план, зокрема для уряду, але... якщо ми будемо виходити з букви наших домовленостей, ми досягнемо успіху", - вважає Ющенко.

Реклама:

Президент підкреслив, що Національний банк вживає заходів для стабілізації валютного ринку - підтримує достатню ліквідність банківської системи, проводить валютні аукціони, завершує діагностичне обстеження найбільших системних банків.

Ющенко повідомив, що вповільнення економічних процесів створило серйозні проблеми з наповненням бюджету в 2009, але проте держбюджет передбачає виділення 20 млрд. гривень для фінансування стабілізаційного фонду, який повинен забезпечити активізацію інвестиційних процесів у економіці.

При цьому Ющенко поскаржився, що економічні процеси сьогодні дуже страждають від політичних спекуляцій.

"Якщо політики будуть атакувати ключові фундаментальні речі, які забезпечують стабільність, і макроекономічну в тому числі, якщо самі політики будуть руйнувати стабільність - нам буде важко її втримати", - вважає глава держави.

Ющенко висловив сподівання, що політичні сили України усвідомлюють необхідність приймати рішення для виведення країни із кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: