Добробут українців значно погіршився

Понеділок, 8 грудня 2008, 10:36
 

Добробут українців стрімко зменшується, тому що із зменшенням номінальної зарплати, обов'язкові витрати домогосподарств стрімко зростають.

Про це щотижневику "Зеркало недели" повідомила експерт Центру Разумкова Людмила Шангіна, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За розрахунками експерта, якщо обов'язкові витрати середньостатистичного київського домогосподарства, включаючи комунальні послуги, транспорт, мобільний зв'язок і послуги дитячого саду для дитини, у серпні складали близько 1670 грн., то в листопаді вони виросли до 1775 грн.

У січні подібні витрати, на думку Шангіної, складуть не менше 2255 грн.

Реклама:

"Якщо в серпні обов'язкові платежі склали 31% сукупного доходу, то в листопаді - 35%", - констатує експерт.

Подібне збільшення витрат відбувається на фоні зниження номінальної заробітної плати і заборгованості роботодавців, що збільшується, відзначає Шангіна.

"Рівень безробіття підвищується поки повільно. Але не від того, що працівники зайняті. А від того, що людей не звільняють або скорочують, а відправляють у відпустку за "свій рахунок", не виплативши попередньо зарплату за кілька місяців. Заборгованість за зарплатами до 1 грудня вже перевищила 1 млрд. грн.", - підкреслила експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!