Турбоатом пов'язали з таджиками

Неділя, 7 грудня 2008, 10:35

ВАТ "Турбоатом" може створити спільне підприємство в Таджикистані з проектування і виготовлення гідротурбінного устаткування для малих і середніх ГЕС.

Під час відвідин харківського підприємства президентом Таджикистану Емомалі Рахмоном була підписана декларація про наміри між "Турбоатомом" та Міністерством енергетики і промисловості Таджикистану, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна"

В ході зустрічі обговорювалися питання співпраці в області гідроенергетики, при цьому одним з основних напрямів спільної роботи стане модернізація гідротурбінного устаткування Нурекськой ГЕС, що дозволить збільшити її встановлену потужність на 10% .

Крім того, "Турбоатом" готовий відновити постачання гідротурбін для третього агрегату Рогунсько ГЕС, яка ще будується. За словами генерального директора харківського підприємства Віктора Субботіна, на "Турбоатомі" вже сьогодні знаходиться до 30% устаткування, виготовленого для Рогунської станції.

Реклама:

"Це хороший, серйозний контракт і колосальні можливості для нашого підприємства" -- прокоментував підписання протоколу глава "Турбоатому".

В січні-лютому 2009 року в Душанбе сторони розглянуть організаційно-правові питання щодо СП, а також обговорять номенклатуру устаткування для виробництва на СП.

"Турбоатом" нагадує, що співпраця з Таджикістаном в області гідротурбобудування зачалася в кінці 50-х років минулого століття. За цей період для насосних і гідравлічних станцій Таджикистану підприємство поставили 22 гідротурбіни і 53 дискових і кульових гидрозатвора діаметром 1,6-7,6 м.

Спільна встановлена потужність електростанцій Таджикистану складає 4,07 млн кВт. Сумарна потужність гідротурбін, поставлених ВАТ "Турбоатом" - 3,59 млн кВт, що складає 88,2% від спільної встановленої потужності.

"Турбоатом" - одне з найбільших у світі турбобудівельних підприємств. Державі належить 75,224% акцій компанії, ще 15% акцій АТ володіє ТОВ "Компанія з управління активами "Сварог Ессет Менеджмент " , пов'язана з підприємцем Костянтином Григоришиним.

"Турбоатом" в січні-вересні цього року збільшив чистий прибуток на 16,4% в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року -- до 35,17 млн грн. Його чистий дохід за цей період зріс на 38,4% -- до 337,29 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: