Депутати пропонують продовжити пільги автовиробникам

П'ятниця, 5 грудня 2008, 13:43
 

Депутати пропонують з метою подолання кризових явищ в автомобілебудуванні продовжити до 31 грудня 2013 року чинність закону про розвиток автомобілебудування, дія якого закінчується 31 грудня 2008 року.

Це передбачено законопроектом, внесеним і зареєстрованим у Верховній Раді 2 грудня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Закон "Про розвиток автомобільної промисловості", прийнятий 2004 року, надавав підприємствам, що мають увалену програму створення виробничих потужностей і робочих місць, ряд пільг, зокрема, "нульову" ставку ПДВ, безмитне ввезення машинокомплектів, пільги з акцизного збору.

Разом з тим у березні 2005 року урядом Тимошенко пільги автовиробникам було скасовано.

Реклама:

Автори законопроекту пропонують також надати право підприємствам переробної промисловості (у тому числі автомобілебудування) застосовувати щорічну норму в 25% прискореної амортизації основних фондів, звільнити від сплати ввізного мита на устаткування і комплектуючі, що не виробляються в Україні.

Як повідомлялося, до парламенту вже внесено низку законопроектів, що пропонують антикризові заходи для захисту вітчизняного автомобілебудування, зокрема, підвищення ввізного мита на імпортовані автомобілі.

Крім того, уряд України пропонує втричі підняти ставки акцизного збору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: