Долар дешевшає

П'ятниця, 5 грудня 2008, 09:21
 

Долар завершує падінням відосно ієни п'ятий тиждень поспіль на очікуваннях інформації  про зайнятість у США, які можуть показати зростання рівня безробіття до максимуму з 1993 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Побоювання невтішних статданих також призведуть до зниження курсу долара відносно євро за підсумками другого тижня поспіль, незважаючи на зростання у п'ятницю, яке аналітики вважають тимчасовим.

Високий рівень безробіття може стати ще однією причиною для зниження базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС) на засіданні 16-17 грудня.

Реклама:

Євро подешевшав відносно ієни за тиждень на тлі найбільш різкого зниження ставки Європейським центральним банком (ЄЦБ) за всю його історію.

Євро о 8:00 у п'ятницю коштував 1,2748 дол. проти 1,2777 дол. на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку. За підсумками минулого тижня євро коштував 1,2691 дол. Курс єдиної європейської валюти відносно ієни знизився з 118,09 до 117,70 ієни.

Вартість долара відносно ієни знизилася до 8:00 у п'ятницю до 92,33 ієни в порівнянні з 92,53 ієни ввечері в Нью-Йорку в четвер. За тиждень долар подешевшав до ієни на 3,1%.

Безробіття в Сполучених Штатах збільшилося в листопаді до 6,8%, прогнозують опитані агентством Bloomberg аналітики. Кількість робочих місць в американській економіці, як очікується, знизилася минулого місяця на 100 тис.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!