За примусове переведення валюти в гривню - на 10 років за грати

Середа, 3 грудня 2008, 18:20
 

Осіб, відповідальних за примусове переведення валютних депозитів у  національну валюту можна буде відправляти за ґрати на термін до 10 років.

Про це повідомили адвокати юридичної фірми "Ильяшев і Партнери".

"Реалізація такого сценарію з  погляду Закону абсолютно неможлива, - заявляє  Роман Марченко, старший партнер ЮФ "Ильяшев і Партнери", - це пряме порушення низки  основних законів - Конституції, Конвенції з прав людини, Цивільного кодексу.

Якщо ж держава таким чином здійснить примусове переведення валютних депозитів у гривню, то винних можна буде притягти до відповідальності за статтею 365 Кримінального кодексу "Перевищення службових повноважень", що передбачає позбавлення волі до 10 років".

Реклама:

Як повідомлялося, в "Газеті 24" з'явилася інформація  про те, що в секретаріаті президента обговорюється ідея примусового переведення всіх доларових внесків населення в гривню.

Також, у матеріалі говориться про те, що на останньому засіданні банкірів у Національному банку перший заступник голови секретаріату Президента Олександр Шлапак обговорював з фінансистами питання конвертації всіх доларових внесків і кредитів у гривню.

Зараз в Україні, згідно з офіційними даними, близько 27 млн. депозитних рахунків громадян. 42% усіх внесків зберігається у валюті, найчастіше - у доларах, рідше - у євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!