Уряд хоче, щоб Світовий банк сплатив послуги Black Stone

Середа, 3 грудня 2008, 15:36

Кабінет Міністрів веде переговори із Світовим банком про фінансування консультаційних послуг компанії Black Stone.

Про це заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

"Вивчається питання із Світовим банком про компенсації витрат (Black Stone), щоб ми мінімізували навантаження на державний бюджет. Ми ведемо переговори з фінансування радників", - сказав він в інтерв'ю журналістам в середу.

Як повідомлялося, уряд України залучає Black Stone Group-International як радника для підвищення ефективності реалізації антикризової програми, основні кроки якої закріплено в меморандумі економічної політики України, під яким Міжнародний валютний фонд вирішив виділити країні 16,4 млрд. дол. кредиту.

Реклама:

Згідно з підписаним Кабінетом Міністрів України договором, Black Stone отримуватиме 1 млн. євро (1,26 млн. дол.) щомісяця і 3,5 млн. євро після завершення роботи . Усі витрати, включно з особистою охороною для працівників компанії, також буде компенсовано.

Відповідаючи на питання журналістів, Турчинов відзначив, що компанія Black Stone залучається для консультацій у фінансових питаннях, пов'язаних з обслуговуванням зовнішнього боргу, аналізом і прогнозуванням дій уряду в умовах фінансової кризи.

"Отут багато питань, у тому числі і консультації в проведенні переговорів з кредиторами, які в умовах фінансової кризи хочуть достроково повернути свої кредити", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: