Поради Blackstone коштуватимуть Україні 1 млн євро щомісяця

Вівторок, 2 грудня 2008, 21:15

Згідно з підписаним Кабінетом Міністрів України договором, Blackstone Group отримуватиме 1 млн. євро (1,26 млн. дол.) щомісяця і 3,5 млн. євро після завершення роботи. Усі витрати, включно з особистою охороною для працівників компанії, також буде компенсовано.

Про це з посиланням на  “Файненшл Таймз” повідомляє агентство "УНІАН"

Відповідно до угоди від 17 листопада Blackstone призначено фінансовим радником України: компанія координуватиме заходи в рамках позики stand-by обсягом 16,4 млрд. дол., наданої Україні Міжнародним валютним фондом, виступатиме посередником між урядом, МВФ та Світовим банком та працюватиме над стабілізаційним планом країни.

Компанія також відповідає за переговори з кредиторами України та розроблятиме стратегію інформаційної підтримки для стабілізаційного плану. За договором, Blackstone не несе відповідальності за реалізацію стабілізаційного плану та за результати заходів.

Реклама:

Команду радників Blackstone для українського уряду очолюватиме Мартін Гаджон, глава розташованої в Лондоні дочірньої компанії Blackstone, що спеціалізується на консалтингу з реструктуризації – напрямку, який швидко зростає в Європі.

Очікується, що Blackstone консультуватиме щодо структури українського боргу та її оптимізації – можливо, за рахунок дострокової виплати.

Нагадаємо, латіжний баланс України погіршується через падіння цін на сталь – основну статтю експорту країни – та підвищення цін на газ, імпортований з Росії. У жовтні ВВП країни, за даними банку Commerzbank, знизився на 2,1%.

Уряд України запросив як консультанта Blackstone, а також швейцарський банк Credit Suisse, поповнивши таким чином список країн, що звернулися до нью-йоркської компанії із управління приватними інвестиціями, яка консультувала Ісландію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: