Мінімальна зарплата буде не нижчою за прожитковий мінімум

Четвер, 25 грудня 2008, 13:16
 

Верховна Рада встановила, що розмір мінімальної заробітної плати не може бути нижчим від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 січня 2009 року.

За прийняття відповідного проекту закону № 3344 проголосувало 230 при 226 мінімально необхідних, повідомляє агентство "Українські новини". 

Законом передбачається, що розмір мінімальної зарплати встановлюється Радою за поданням Кабінету Міністрів не рідше ніж раз на рік у законі про державний бюджет.

Прийнявши закон, Рада доручила Кабміну внести на її розгляд проект держбюджету-2009 з урахуванням норм цього закону.

Реклама:

Крім цього, Рада заборонила збільшення штату працівників органів виконавчої влади, наклала мораторій на закупівлю автомобілів, окрім закупівлі автомобілів для потреб транспортних організацій, установ охорони здоров'я, освіти, Збройних Сил і Міністерства надзвичайних ситуацій, за рахунок коштів держбюджету.

Рада також рекомендувала органам місцевого самоврядування тимчасово, до 1 січня 2010 року припинити закупівлю автомобілів за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Парламент доручив Національному банку за узгодженням з Міністерством праці й соціальної політики в місячний термін від дня опублікування цього закону затвердити порядок надання відстрочки виплат за банківськими кредитами і заборгованості за ними для фізичних осіб, зареєстрованих у державній службі зайнятості після 1 жовтня.

Законом Рада встановила, що покриття дефіциту бюджету Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття здійснюється за рахунок коштів держбюджету.

Закон набуває чинності з 1 січня 2009 року й діє до 1 січня 2010 року.

Як повідомлялося, Кабмін пропонує встановити в 2009 році прожитковий мінімум для основних соціальних і демографічних груп населення в розмірах, що діяли в грудні 2008 року, - 626 гривень, для дітей до 6 років - 557 гривень, для дітей 6-18 років - 701 гривень, для працездатних - 669 гривень, для непрацездатних - 498 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: