Лікарські препарати і медтехніку не продаватимуть в телевізорі

Середа, 17 грудня 2008, 14:26
 

Верховна Рада може заборонити телепродаж лікарських препаратів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування й реабілітації, а також медичних послуг.

За прийняття законопроекту № 3081 від 28 серпня в першому читанні проголосувало 236 депутатів за необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

Основним завданням прийнятого закону є приведення законодавства України у відповідність із Європейською конвенцією про транскордонне телебачення.

Рада визначила термін телепродаж як окремий вид реклами, що транслюється по телебаченню й містить публічну пропозицію укласти договір купівлі-продажу певного товару.

Реклама:

Відповідно до законопроекту, телепродаж повинен включати доступну й достовірну аудіовізуальну інформацію про товар, що пропонується.

Телепродаж не повинен спонукувати дітей укладати договори про продаж або оренду товару.

Законопроект також передбачає, що трансляція кіно- і телефільмів, за умови їх тривалості понад 45 хвилин, може перериватися рекламою або яким-небудь редакційним, авторським чи інформаційним матеріалом (включаючи анонси програм, передач) не менш ніж через кожні 45 хвилин.

Парламент також заборонив спонсорування теле- і радіопередач із використанням назв лікарських препаратів і конкретних медичних послуг, які надаються й поширюються за рецептом лікаря.

Як повідомляло агентство, у квітні 2007 року Рада посилила контроль за оборотом сильнодіючих ліків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: