Китайський юань теж зростає відносно долара

Середа, 17 грудня 2008, 11:26
 

Курс китайського юаня відносно долара США в середу виріс на 80 пунктів і за даними китайського центробанку, склав 6,8353 юаня за долар проти 6,8433 юаня днем раніше.

Динаміка росту зберігається сьомий день поспіль, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

На думку експертів, зниження позицій долара на світовому валютному ринку було викликано несподівано різким зниженням базової процентної ставки, здійсненим Федеральною резервною системою (ФРС) США напередодні, відзначають китайські ЗМІ.

Триваюче зростання юаня позначило зміну тенденції після періоду зниження на початку місяця, коли курс китайської національної валюти по відношенню до долара США падав до встановленого китайським центробанком межі чотири дні поспіль.

За словами директора Народного банку Китаю (виконує в країні функції Центробанку) Чжоу Сяочуаня, коливання курсу в цілому відображають становище КНР в сумарному світовому балансі.

"Центробанк може до деякої міри обмежити зростання юаня, однак цей вплив не відповідає тенденціям ринку", - сказав він у вівторок.

За даними Головного митного управління КНР, в листопаді 2008 року профіцит зовнішньої торгівлі Китаю досяг рекордних 40 млрд. дол., що на 52% більше, ніж у листопаді 2007 року.

Однак експорт Китаю в листопаді 2008 року знизився на 2,2% у порівнянні з листопадом 2007 року і склав 114,99 млрд. дол. Китайський імпорт у листопаді 2008 року знизився на 17,9% у порівнянні з листопадом 2007 року і склав 74,9 млрд. дол.

Федеральна резервна система США у вівторок прийняла рішення про встановлення цільового діапазону базової процентної ставки від 0% до 0,25% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: