Парламент зайнявся поліпшенням клімату

Вівторок, 16 грудня 2008, 17:14
 

 Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект, спрямований на поліпшення інвестиційного клімату в Україні та подолання "тінізації" економіки.

За законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" в першому читанні у вівторок проголосували 228 народних депутатів з 431 що зареєструвалися, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

Згідно з законопроектом, здійснення суб'єктами господарювання правових дій, що порушують публічний порядок (завідомо суперечать інтересам держави і суспільства), а також тих, що завдають великої матеріальної шкоди державі, караються позбавленням винних осіб волі на терміном до трьох років.

Ті самі дії, вчинені повторно, будуть каратися позбавленням волі терміном від трьох до п'яти років.

При цьому встановлюється, що матеріальний збиток, нанесений державі вважається великим, якщо його сума в 1 тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний податком мінімум доходів громадян.

Крім того, законопроектом передбачається, що фінансові установи починають визначення видаткових операцій за рахунками платника податків і зборів юридичної особи з дати отримання фінансовою установою документально підтвердженого повідомлення органу Державної податкової служби про взяття такого рахунку на облік в органах державної податкової служби.

Ця вимога не буде поширюватися на рахунок, відкритий на ім'я банку.

Згідно з законопроектом, порядок надання форми та змісту повідомлення про взяття або закриття рахунка платника податків і зборів у фінансових установах буде визначатися центральним органом державної податкової служби.

У законопроекті також пропонується уточнити поняття "фіктивне підприємництво" в частині ухилення від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: