Гравці розлюбили ПФТС

Понеділок, 15 грудня 2008, 19:18

За результатами торгів в понеділок, 15 грудня, індекс ПФТС знизився на 0,29%, досягнувши рівня в 274,26 пункту. Широкий UAI-50 впав на 0,52%, зупинившись на рівні в 24,63 пунктів.

За всіма цінними паперами, розміщено 55 операцій. Об'єм торгів склав 14 млн грн., з них 9,6 млн грн. дісталося ринку акцій, пише видання FundMarket

Наповнений новинами і статистичними даними день не зміг розворушити український ринок акцій. Головною подією, як завжди, залишається питання з девальвуючою гривнею, яка продовжила своє падіння і сьогодні. Міжбанківський курс долара виріс по відношенню до гривні до 8,25 грн за долар.

Сьогодні були опубліковані дані по торгівельному балансу України. Статдані показують, що розмір дефіциту торгівельного балансу в 16 069 млн доларів складає суму, що перевищує в два рази попередній показник різниці імпорту і експорту.

В цей же час, Мінекономіки опублікувало прогноз  приросту ВВП, який за їхніми розрахунками складатиме ладу 3,5%-4%, тоді як за перші десять місяців цей показник складав 5,8%. Все це указує на стабільний незатихаючий спад в промисловості, що не може не позначатися як на вартості акцій вітчизняних підприємств, так і на спаді активності до інвестування коштів у Нацбанк.

Лідерами зростання сьогодні стали наступні акції: ВАТ "Мостобуд" (+100.00%), Західенерго (+1.10%), Укрнафта (+0.67%).

Лідером торгів став ВАТ "Славутський солодовий завод" , який в 6-ти операціях придбав в ціні 24.63%, а об'єм всіх укладених операцій за емітентом склали 4,8 млн. грн.

Світові ринки сьогодні зростали в очікувані допомоги автопрому США, а також завдяки зростанню цін на ринку енергоресурсів. Наслідком зростання цін на нафту стали як очікувані в майбутньому зниження її видобутку світовими лідерами, так і скорочення постачань Саудівською Аравією нафти на 8%. Росія також планує в недалекому майбутньому понизити об'єми постачань чорного золота.

У наслідок цього, російські фондові індекси злетіли за підсумками торгів на 5,67% і 3,8% за індексами РТС і ММВБ відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: