Держава хоче "спустити" за безцінь спиртзаводи

П'ятниця, 12 грудня 2008, 12:00 -
 

Найближчими днями Мінагрополітики та Мінекономіки мають визначити спиртзаводи, які або дозволять приватизувати, або залучать до виробництва альтернативних видів палива.

Про це йдеться у протоколі №40 засідання урядового комітету з питань економічної політики, текст якого є у розпорядженні "Економічної правди".

"Мінагрополітики та Мінекономіки у двотижневий строк визначити підприємства спиртової галузі, які доцільно буде або виключити з переліку підприємств, які не підлягають приватизації, або ж залучити до виробництва альтернативних видів палива", - говориться у проекті постанови.

Нагадаємо, що це рішення співпадає з позицією нинішнього керівництва концерну "Укрспирт".

Реклама:

Раніше "Укрспирт" повідомляв про великий інвестиційний проект виробництва біоетанолу на Івашківському, Наумівському, Хоростківському, Триліському, Коростишівському Жовтневий спиртзаводах.

Крім того, на "Укрспирт" покладаються повноваження щодо здійснення експорту та оптової торгівлі етиловим спиртом. 

Голова комітету Олександр Турчинов доручив Мінагрополітики разом з Мінфіном, Мінекономіки, Мінюстом та Секретаріатом Кабміну передбачити це "під час розроблення Статуту новостворюваного державного підприємства "Укрспирт".

Уряд має намір затвердити Статут нового підприємства вже найближчим часом.

Таким чином, уряд остаточно відмовився від ідеї створення Державної служби спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (Постанова КМУ  №820 від 10.09.2008р.), залишивши, по суті, все як було раніше.

Зміни полягають в іншому написанні назви концерну та зміцненні позиції "Укрспирту" на спиртовому ринку.

Виходячи з постанови, слід очікувати прискорення ліквідації обласних об'єднань, в тому числі і "Київспирту".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: