Пинзеник побачив стабілізацію курсу гривні

Четвер, 11 грудня 2008, 12:17
   

Девальвація гривні допомагає українським виробникам.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів.

"У зв'язку із зростанням курсу долара на 50% українські виробники отримали важливі переваги для продажу товарів на внутрішньому ринку порівняно з імпортними. Оскільки імпортні товари подорожчали на 50%", цитує прес-служба Віктора Пинзеника.

Голова Мінфіну пояснив, що девальвація гривні відносно долара в осінні місяці склала 47,3%, а зниження оптових цін у промисловості за цей період досягло 10%.

Реклама:

Пинзеник також висловив думку, що стабілізація курсу відкриває дорогу до кредитування реальної економіки. При нестабільному курсі надзвичайно висока прибутковість за валютними операціями блокувала будь-які можливості кредитування економіки.

"Оскільки нинішня криза реальної економіки має у своїй основі кризу споживання, зниження цін у промисловості допомагає втримати обсяги виробництва (або зменшити масштаби його зниження) в умовах, коли уражений (істотно зменшився) споживчий сектор", - відзначив міністр.

Пинзеник також підкреслив, що до підписання відповідного трьохстороннього Меморандуму щодо врегулювання проблем між банками і позичальниками, що планується найближчим часом, окремі банки вже почали таку роботу з клієнтами.

"Дуже важливо, щоб ця робота набирала обертів і ставала масовою", - додав він.

Як повідомлялося, в середу на зустрічі з головою місії МВФ в Україні, Пинзеник заявляв, що український бюджет має дефіцит, який нічим прикривати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!