Уряд скоротив державіаконцерн до 4 підприємств

Понеділок, 24 листопада 2008, 08:21
 

Кількість учасників державного авіабудівного концерну скорочена з дев'яти до чотирьох.

Підприємствами, що залишили є Авіаційний науково-технічний комплекс (АНТК) ім. Антонова, "Авіант", держпідприємство (ДП) "Завод 410 громадянської авіації", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП), повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Відповідно до постанови Кабінету міністрів, з концерну виключені Науково-дослідницький інститут "Буран", держпідприємства "Харківське агрегатне конструкторське бюро", "Харківський машинобудівний завод ФЕД" й "Новатор" (Хмельницький), а також казенне підприємство "Радіовимірювач" (Київ).

Уряд також вирішив перейменувати концерн з "Авіація України" в "Антонов" і затвердив його статут.

Реклама:

Відповідно до постанови, Мінпромполітики доручили в місячний термін зареєструвати статут, а також визначитися з організаційно-кадровими питаннями, подавши відповідні пропозиції уряду для затвердження.

Відповідно до затвердженого статуту, правлінням концерну є рада директорів підприємств, що входять до складу концерну.

При цьому головою правління Кабінет міністрів призначає генерального конструктора із створення й модернізації авіаційної техніки.

До правління також входять представник Мінпромполітики й генеральний директор концерну, на якого покладають функції організації виконання прийнятих правлінням рішень.

Гендиректора концерну призначає уряд за пропозицією Мінпромполітики.

Як повідомлялося, відповідно до постанови Кабінету міністрів від 14 березня 2007 року, до складу держконцерну "Авіація України" увійшли 10 підприємств, а на початку липня з його складу було виведене держпідприємство "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім. академіка А.Івченко" (ДП "Івченко-Прогрес").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: