В "Нафтогазі" заперечують прострочення кредиту британському банку

П'ятниця, 21 листопада 2008, 18:12
 

Нафтогаз України" заявляє, що дотримується умов кредитної угоди з британським банком Standard Bank London.

Про це агентству "Уніан" повідомили в прес-центрі НАК "Нафтогаз України".

У повідомленні наголошується, що зважаючи на некоректну і неправдиву інформацію, яка була поширена низкою ЗМІ щодо "прострочення погашення кредиту британського Standard Bank London", НАК "Нафтогаз України" заявляє наступне:

"НАК "Нафтогаз України" завжди дотримувалася, дотримується і дотримуватиметься умов всіх діючих кредитних угод. Обслуговування всіх одержаних кредитів (тобто сплата відсотків, погашення основної суми кредиту і здійснення інших необхідних платежів) здійснюється в чіткій відповідності з умовами таких кредитних угод", - говориться в повідомленні.

Реклама:

Також компанія зазначає, що вищезазначені публікації містять неправдиву і перекручену інформацію, яка завдає шкоди репутації НАК і українській державі, а також сприяє посиленню негативних тенденцій на українському фінансовому ринку.

НАК "Нафтогаз України" попереджає, що залишає за собою право звертатися до відповідних органів судової та виконавчої влади з метою запобігання розповсюдження неправдивої інформації, яка шкодить інтересам компанії, і притягувати до відповідальності осіб і організації, причетних до таких дій, згідно з чинним українським законодавством.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" не перерахувала 20 листопада 2008 року 50 млн. дол. на рахунок Standard Bank London в рамках погашення кредиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: