Середня ставка за іпотечними кредитами зросла до 18%

Середа, 12 листопада 2008, 17:28
 

Середня процентна ставка за іпотечними кредитами за жовтень зросла, порівняно з вереснем, на 0,33% - до 18%.

Про це повідомила виконавчий директор компанії "Кредит світ" Любов Слободенюк.

За даними компанії, розмір мінімальної ефективної процентної ставки іпотеки за жовтень, порівняно з вереснем, зріс на 0,78% - до 14,99%.

При цьому розмір максимальної ефективної процентної ставки в жовтні цього року склав 26%, що на 0,32% більше показника у вересні, повідомляє агентство "Уніан".

Реклама:

"Іпотечний фінансовий індикатор", розроблений компанією, дає можливість простежувати динаміку поведінки ефективної процентної ставки стандартного іпотечного кредиту, а саме кредиту на придбання нерухомості строком на 20 років з першим внеском 15% у доларах.

Слободенюк зазначила, що незначне зростання ставок за іпотечними кредитами викликане тим, що багато банків декларують свої ставки, а кредити не видають.

За її даними, на сьогодні іпотечні кредити із ставками в межах 18-22% видають "Правекс-банк", "Універсальний" і "Міжнародний іпотечний банк".

Експерт додала, що з 1 листопада багато банків значно підвищили процентні ставки іпотеки і ще більш посилили умови (50% перший внесок) отримання кредитів.

При розрахунку індикатора компанія використовувала дані про процентні ставки з іпотечного кредитування 20 українських банків, серед яких, - OTP, "Альфа Банк", UniCreditBank, "Міжнародний іпотечний банк", "Надра", "Правекс", "Перший Український Міжнародний банк", "Райффайзен банк Аваль", "ТАС-Комерцбанк", "Укргазбанк", "Укрсиббанк", "Укрсоцбанк", Universal, Erste, SEB, "Електрон банк", "ВТБ", "Кредитпромбанк", "Вабанк", "Форум".

Індикатор розроблений на основі методології розрахунку ефективної процентної ставки за іпотечними кредитами Європейської іпотечної федерації.

Фінансово-консультаційна компанія "Кредит світ" надає послуги професійного підбору і оформлення фінансових продуктів для фізичних і юридичних осіб України. Компанія працює з 20 українськими банками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: